Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

UŽ NA VÁS NĚKDY CENIL ŠPIČÁKY ENERGETICKÝ UPÍR ?

18.12.2019 18:22

Opakovaně se zde na Fb objevuje pojem "Energetický upír" a jak se před ním chránit. Rád bych vám nabídl můj pohled na toto téma.

Kdo to vlastně je ten ENERGETICKÝ UPÍR?
Je to člověk, který je dlouhodobě nešťastný a nespokojený se svým životem a převážně se vším , co se kolem něj děje. Všude vidí různé bubáky a nebezpečí a bezpráví...Samozřejmě tento dlouhodobý stav způsobuje, že je vyčerpaný a nešťastný a chybí mu dostatek životní energie, aby se mohl vyrovnat i s běžnými starostmi, které život přináší , a tak sám sebe uzavře do bludného kruhu negativismu. V tomto stavu je tak dlouho, že není schopen z něho sám vystoupit a naopak získává dojem, že v tomto stavu jsou, nebo by měli být i všichni ostatní lidi.

Pokud se setká s pozitivně naladěným člověkem, tak si o něm myslí, že je "mimo realitu" a snaží se mu to "vysvětlit" svou negativní energií a všeobecnou kritikou. Pokud s ním člověk hned nesouhlasí a nezačne taky nadávat, tak podvědomě obrací i kritiku přímo na něj a snaží se ho vyprovokovat z klidu a strhnout ho i k hádce a k špatné náladě, protože mu to taky připadá nespravedlivé, že on je nešťastný a někdo jiný je v pohodě.

Toto je často označováno, že se vám snaží "ukrást energii - saje z vás energii". Já to vnímám jako snahu získat "parťáka" (člověka jemu podobného a se stejnou emocí a postojem), aby nebyl v tom sám a pokud se mu to nedaří, tak vás často podvědomě provokuje k hádce a k boji.

Pokud nemáme s takovými lidmi zkušenost a i sami máme vznětlivou povahu, tak si bereme jeho řeči osobně a necháme se k hádce (boji) vyprovokovat a přicházíme o svůj klid a tím i ztrácíme svou pozitivní energii ( jakoby nás on "vysál").

Není to on, kdo nás o tu energii připravuje, ale jsme to my, kdo se nechá vyprovokovat, dostaneme se do negativních emocí a svou pozitivní energii ztrácíme.

Ochranou je umět takové lidi rozpoznat , mít s nimi soucit, nebrat si jeho útoky osobně a nepřijmout výzvu k boji. Pokud to nedokážeme, tak samozřejmě zbývá možnost se od nich vzdálit.