Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

Tranzovní párty pro začátečníky - projekt tancem k integritě - 4.9. 19:00-22:00 studio Itaka Korunní 35, Praha

15.08.2015 18:05

CO JE TRANCE DANCE:

Spontánní tanec, který od počátku lidské historie provozovaly jako rituál všechny domorodé kultury za účelem změny stavu vědomí a spojení s duchem, duší a životní silou.

Je zaměřený na komunikaci beze slov, interakci s vnitřním světem a obsahuje pohyb těla, naslouchání zvuku a rytmu. Mění se při něm vnímání času, prostoru a sama sebe. Jakmile se oddělíme od toho, co nazýváme "skutečnou realitou" a vstoupíme do vnitřního prostoru v sobě, který jinak nevnímáme, čas se "zastavuje". Uvnitř sebe můžeme najít odpověď na cokoli, pro co jsme do té doby venku usilovně hledali řešení.

PRŮBĚH:

Začneme protažením těla a soustředěním, při kterém se spojíme se svým tělem a najdeme si každý svou vizi, k čemu se chceme protančit (proč jsem tu právě dnes, co chci tancem transformovat nebo přivolat). Na ni navážeme dechovou technikou, která nám pomůže nastartovat cestu dovnitř.

Jak řekl Malý Princ z knihy Antoine de Saint-Exupéry: „Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." Vnímání očima překrývá všechno ostatní. Můžeme si všimnout u nevidomých, jak zbystřené mají ostatní 4 smysly a jak silná je jejich intuice (6.smysl). Proto si nasadíme šátek nebo masku přes oči, budeme naslouchat rytmu svého srdce a potom se s důvěrou odevzdáme své intuici při spontánním prožitku ve tmě, kdy platí heslo: "Všechno můžeš a nic nemusíš." Každý může svobodně dělat to, co právě cítí. Můžete celou dobu tančit, ale také třeba chvílemi jen stát nebo sedět na zemi a meditovat, jak vám to bude zrovna příjemné. 

Tanec bude doprovázet reprodukovaný hudební mix (etno, afro, trance aj.) a živě zvuk bubnů, chřestidel a zvonků což budu mít tu čest zajistit já. 
Prožitku z tranzu není naše mysl schopná porozumět, nesnažíme se ho proto chápat, jen ho prožívat a vstřebat. Závěr bude patřit zklidnění a občerstvení se. Po celou dobu vás budu provázet a vytvářet pro vás bezpečný prostor, ve kterém se můžete uvolnit.

Těším se na společný tanec :).

Lektorka: Asha Ra-sheeba

Než jsem se vydala na terapeutickou dráhu, hodně let jsem profesionálně tančila. Tanec jsem zařadila jako součást terapie v r. 2011 v době, kdy jsem prodělala boreliózu plus sarkoidózu a můj ájurvédský lékař mi doporučil během léčení po nějakou dobu přestat s tancem a cvičením. I když jsem následovala jeho radu, tanec se ovšem stejně začal nenápadně objevovat v mojí práci, ale tentokrát v nové podobě. Mým záměrem tenkrát byla pomoc lidem, kteří přicházeli na masáž, aby mohli uvolnit ztuhlé tělo a mysl. Na oči jsem každému nasadila šátek, aby se mohl soustředit jen na sebe. Lidé se před terapií vždy uvolnili emocionálně i fyzicky, někteří se dostali i do lehkého tranzu a setkání se tak ve finále protáhla na 3 až 5 hodin. Tak to začalo. O rok později se objevila myšlenka rozšířit terapie individuální na skupinové. Činnost více lidí najednou se stejným záměrem má větší sílu.


P.S.: Nejsou nutné žádné předchozí taneční zkušenosti. Přineste si s sebou svůj neprůhledný šátek nebo masku přes oči, co se nosí na spaní a volné oblečení na převlečení.

REZERVACE: E-mailem na asha.amenti@gmail.com (jméno, telefonní číslo a název akce), po přihlášení se dozvíte číslo účtu, kde můžete uhradit svou vstupenku. UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK je 2.9. večer.  https://www.facebook.com/events/1460014207633598/

VSTUPNÉ: 330,- Kč (platí se předem na účet). Cena zahrnuje pro každého i vodu s citrónem a vegetariánské občerstvení na závěr.