Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

NEODOLATELNÉ SEXOEROTIČNO

25.04.2022 20:15

Znovu jsem si nedávno uvědomil jak jsme my lidé fascinování sexuální energií. ....
Kolikrát denně pomyslíme na milování? Nebo se podíváme na jiného představitele opačného pohlaví a proběhne v nás rychlá  fascinace s výslednou reakcí v těle, následnou emocí a možná i spustí nějakou erotickou fantazii .-) ?
Na první pohled to vypadá, že nás "PŘÍRODA" obdařila touto touhou po spojení, aby nám hlavně zajistila možnost přežití a plození dalších potomků.
Právě v dnešní době uznávaná "věda" akcentuje funkci sexuality, hlavně jako nástroje pro rozmnožování. Jsme od přírody vybaveni instinktivní neodolatelnou touhou uspokojování této základní "potřeby po spojení" a tím i umožnění propojení genotypů, aby vzniklo další životaschopné pokolení.

Při naplňování tohoto "rozmnožovacím systému" nám pomáhá příroda smyslovou citlivostí, sexuální přitažlivostí, vyplavováním hormonů ( a mnoho dalšího), které nám tento záměr "přírody" co nejvíce usnadňují.
Odměnou za tuto "spolupráci" se nám stává prožívání příjemných prožitků, emocí a pocitů v těle až dosažení orgasmu.
Problém je v tom, že spousta z nás podlehla kultu vědy, pragmatičnosti a konzumnímu životu a degradovala ve svých myšlenkách tuto opravdu posvátnou činnost na prosté uspokojování chtíče a vybíjení určitého "pohlavního přetlaku" 

Bohužel ne jen muži ale i ženy tento nádherný až mystický obřad si takto zařadili a i si tím zavřeli možnost jej prožívat s plnou hloubkou, vědomím a i si brát všechny dary, které nám nabízí.
A tak se tato mystická činnost s obrovským potenciálem stává jen jednou ze základních "potřeb" pro život jako jsou: Jídlo, pití, vyměšování, spánek, rozmnožování, .... a nebo "odpočinkovou aktivitou" - prostředkem pro "dobití baterek"  (pro vyvážení stresu a útrap, které nám život velmi často přináší).
Dalším důsledkem této degradace našeho povědomí o erotice je i to, že se MILOVÁNÍ odkládá až na to bude nálada, čas a až bude uděláno vše "nutnější a potřebnější" . Tímto přístupem trpí zvláště ženy, které navíc nemají a nebo si nemohou vyčlenit dost energie na to, aby mohli milování prožívat uspokojivým způsobem.


Fyzické MILOVÁNÍ JE MNOHEM VÍCE ...!
Jsem přesvědčen a i to tak osobně prožívám, že vyjma oněch "praktických" důvodů je AKT MILOVÁNÍ  i formou LÁSKY a to jak  DUCHOVNÍ tak  i MENTÁLNÍ.
Podle mého názoru má pro nás mnoho darů .....
MILOVÁNÍ sbližuje, léčí, harmonizuje, sytí, nahrazuje verbální komunikaci, propojuje, odpouští, pomáhá sebepoznání, odhaluje traumata a nefunkční vzorce, transformuje ... a mnoho dalšího o čem možná ani ještě nevíme.....
Podle mne se vyplatí MILOVÁNÍ věnovat mnohem více času, pozornosti a vědomému zkoumání a kultivaci, abychom z něj mohli pro život čerpat všechny dary, které nám nabízí..