Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

MÁ TO CENU ...

30.03.2021 14:41

O stavu společnosti si myslím, že je taková, jak jsme si ji hlavně v minulosti nasměrovali a jakou jsme ji schopni v současnosti vytvářet. 
Přál bych si, aby byla lepší, bez zbytečných válek na všech úrovních a aby mír existoval ne na základě hrozby silnějšího, ale svobodné a vědomé volby a přání většiny.
Na základě své vědomé a svobodné volby s nadějí věřím v lepší budoucnost a v to, že navzdory historii i současnosti se nám nakonec podaří opustit paradigma boje a společnost bude schopna vystoupit z bludného kruhu násilí.
Má volba je jednoznačná, protože pokud bych rezignoval a podlehl skepsi, tak bych se možná pak stal spolupachatelem toho, co nechci žít.
Rozhodl jsem se i žít tak, abych dle svých skromných možností podporoval to, co my dává smysl  a co bych chtěl žít v budoucnu, abych mohl zažívat i radost a lásku a to právě již nyní.
Věřím, že i to je možné.
Vím, že mé přání je neskromné a pro mnoho lidí možná naivní, ale mám rád lidi , a tak v sebe, v ně a ve změnu budu věřit, pokud mi to bude  dávat smysl. 

Prosím Vás, pokud to dává smysl i Vám, tak se připojte alespoň tím, že budete postupně po malých krůčkách měnit své postoje a konání tak, abychom se k tomuto cíli přibližovali.
Děkuji
Nemyslete si, že člověk sám nic nezmůže. Věřím tomu, že každičký z nás má poměrně velikou možnost měnit věci kolem sebe k lepšímu a hlavně tím, že nejprve změní své postoje sám v sobě. Bude-li nás dost, tak nastane změna paradigmatu a tím dojde ke změně u většiny společnosti.
Možná se toho nedožiji, ale věřím tomu, že to, co podporuje lepší život, se nakonec s naší pomocí a nebo bez ní prosadí.