Ing. Andrej Kolář

Hledáš-li štěstí a krásu, otevři své oči a srdce dokořán a nehledej daleko ...
+420 777 883 359
simkara@seznam.cz

Lze ještě popsat archetyp Silné ženy a Silného muže ? ...

24.05.2015 21:09

Ano silná žena stejně jako silný muž můžou být dobrými partnery pro sebe navzájem, akorát jejich síla by měla být rozdílná, kdy se doplňují a společně zvládají nástrahy života lépe, než každý zvlášť a tím mají i přirozeně potřebu žít spolu.  Milé ženy, neberte nám tu mužskou, abychom my ji neztráceli a nebrali Vám zase tu ženskou....

Pro Silnou ženu jsem zde uvádím text z FB stránky: "Komnata snů", který krásně vybírá z typických vlastností 

Podle mne silný muž zahrnuje: Fyzickou sílu, kterou ale nezneužívá. Dokáže cítit podobně jako žena, ale nepodléhá svým citům. Dokáže plakat, ale jen tak ho něco nerozpláče. Směje se a rozdává humor a dokáže jím pomoci i když situace vypadá tragicky. Dokáže být něžný ale i důrazný. Přijal do svého života vědomě duchovní rozměr. Ochraňuje ženu v oblastech, kde je oslabená, ale nevytváří zbytečně na sobě závislost. Má silnou vizi a je jejím tvůrcem a realizátorem a podporuje spřízněné vize. Stojí za svým slovem a přiznává a přijímá za své činy osobní odpovědnost, ale je ochoten přiznat omyl a změnit názor. Jasně a přímočaře s odvahou a asertivitou směřuje k vytyčenému cíli. Je schopen v klidu analyzovat situaci a hledat řešení pomocí rozumu, ale je si vědom i jeho omezení. 

Myslím si , že už několik desítek let dochází k změně mužské a ženské identity a dochází ke sbližování obou polarit a v historii vlastnosti a schopnosti mužů se přelévají do žen a naopak. Proto mnozí dnes dokáží prožívat do značné míry tradiční roli i opačného pohlaví a jasným rozdělením zůstávají hlavně rozdíly ve fyzických vlastnostech mužského a ženského těla. Tento trend má určitě i negativní vliv na ztrátu mužských a ženských kvalit v tělech mužů a žen a v extrémních případech i díky měnícím se podmínkám se to děje vědomým přesunem pozornosti na kvality opačného pohlaví a snahou je i zažívat, ale pokud se sejdou páry, kdy mají role prohozené a i jim to vyhovuje, tak si dovedu představit, že jim to může i dlouhodobě fungovat. 

Asi již není cesta zpátky, a tak je otázkou kde to skončí...? ...:-)